Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

Conferència - Trobada

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

Sabies que l'Estació Espacial Internacional orbita al voltant de la Terra setze vegades al dia? A la conferència "Ser astronauta avui: els reptes de l'espai", el físic i astronauta alemany Reinhold Ewald ens explicarà quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial. Coneixerem les experiències que va viure quan va participar com a astronauta a les missions Soyuz per transportar tripulació i subministraments a l'estació espacial Mir, predecessora de l'Estació Espacial Internacional actual.

La història d'aquesta infraestructura, ubicada a 400 quilòmetres d'altura, es remunta al 1998, any en què el primer mòdul de l'estació va ser posat en òrbita. Des de l'any 2000, aquest gran projecte pacífic de cooperació internacional allotja permanentment astronautes d'arreu del món i és un laboratori d'investigació únic per estudiar la vida en condicions d'ingravidesa. Reinhold Ewald hi va dur a terme experiments en ciències biomèdiques i de materials.


Reinhold Ewald és físic i astronauta. Va participar en les missions Soyuz TM 25 i Soyuz TM 24 va ser cap de la divisió d'operacions a l'Agència Espacial Europea (ESA).

Modera Meritxell Gimeno, enginyera electrònica especialitzada en processat d'imatge de satèl·lit, CEO a Draco Systems i candidata a astronauta.

Consulta la informació del cicle aquí.

Horaris

Dimarts 26 de març, a les 19 h

Comentaris

Traducció al català, al castellà i a l'anglès

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

De què es compon l'univers fosc?

Ignorem de què està compost el 95 % de l'univers. En aquesta conferència coneixerem els avenços científics fets fins ara per resoldre aquest gran misteri.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Projecció

Cómo ser John Malkovich

La pel·lícula Cómo ser John Malkovich, de Spike Jonze, a cavall entre la ciència-ficció i la comèdia, protagonitza aquesta sessió de cinema nocturn de CosmoCaixa.

ENTRADA 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank. L'entrada inclou l'accés al Museu, al concert i a la pel·lícula.

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank