Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

Del cicle de  Ciència "50 anys de l'arribada a la Lluna: un gran impuls d'avenços científics"

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

Sabies que l'Estació Espacial Internacional orbita al voltant de la Terra setze vegades al dia? A la conferència "Ser astronauta avui: els reptes de l'espai", el físic i astronauta alemany Reinhold Ewald ens explicarà quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial. Coneixerem les experiències que va viure quan va participar com a astronauta a les missions Soyuz per transportar tripulació i subministraments a l'estació espacial Mir, predecessora de l'Estació Espacial Internacional actual.

La història d'aquesta infraestructura, ubicada a 400 quilòmetres d'altura, es remunta al 1998, any en què el primer mòdul de l'estació va ser posat en òrbita. Des de l'any 2000, aquest gran projecte pacífic de cooperació internacional allotja permanentment astronautes d'arreu del món i és un laboratori d'investigació únic per estudiar la vida en condicions d'ingravidesa. Reinhold Ewald hi va dur a terme experiments en ciències biomèdiques i de materials.

 

Reinhold Ewald és físic i astronauta. Va participar en les missions Soyuz TM 25 i Soyuz TM 24 va ser cap de la divisió d'operacions a l'Agència Espacial Europea (ESA).

 

Modera Meritxell Gimeno, enginyera electrònica especialitzada en processat d'imatge de satèl·lit, CEO a Draco Systems i candidata a astronauta.

Consulta la informació del cicle aquí.

Horaris

Dimarts 26 de març, a les 19 h

Comentaris

Traducció al català, al castellà i a l'anglès

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Quan Galileu va descobrir l'existència de llunes a Júpiter, el model geocèntric de l'univers va trontollar definitivament. Des d'aleshores, l'exploració de la nostra Lluna i altres satèl·lits del sistema solar ens ha permès repensar la concepció que tenim de l'espai.

Conferències, trobades i debats

Viatges (imaginats) a la Lluna: de Kepler a Tintín

L'historiador Javier Ordóñez Rodríguez relata la fascinació humana per la Lluna, a través dels viatges que molts escriptors han imaginat i plasmat a les seves obres.

Conferències, trobades i debats

L'origen de la Lluna i els efectes que té en la Terra

Gràcies a l'astrofísic Jordi Gutiérrez, aprofundirem en els efectes que exerceix la Lluna sobre la Terra i en les possibilitats científiques que ofereix el nostre satèl·lit natural.