Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

Del cicle de  Ciència "Robots, els humans i les màquines"

Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

Els avenços en robòtica i altres tecnologies integrades al cos humà poden arribar a millorar l'espècie humana? En aquest cas, això provocaria la desigualtat entre individus? El transhumanisme, moviment cultural que creu en la possibilitat de millorar la condició humana gràcies a la tecnologia, genera molts dubtes i preguntes que s'abordaran en aquest debat, dut a terme entre dos experts en robòtica i filosofia.

Sens dubte, la possibilitat d'augmentar les capacitats mecàniques o cognitives dels humans mitjançant tecnologia robòtica és un tema cada vegada més present actualment. Però aquests avenços pels quals aposta el transhumanisme comporten un debat ètic. Perquè qui decideix quines són les millores tecnològiques que la gent podrà incorporar? Seran per a tothom o només per a uns quants? Parlem de transhumanisme o posthumanismo? La controvèrsia està servida.

Aquestes i altres preguntes seran debatudes per dues persones expertes en ciència de la robòtica i la filosofia: Jordi Pigem, doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i expert en robòtica i Josep Maria Ganyet Cirera, enginyer informàtic, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en intel·ligència artificial i interacció humana. El diàleg estarà moderat per Francesc Torralba, filòsof, teòleg, escriptor i catedràtic d'Ètica a la Universitat Ramon Llull.

Horaris

Dimarts 27 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

Robots, humans i llocs de treball

Com modificaran els robots l'entorn laboral? En aquest debat dos persones expertes dialogaran sobre la interacció que la IA exercirà en el món laboral.

Conferències, trobades i debats

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

En el debat Robots i salut dos experts debatran sobre les implicacions ètiques que implica l'ús de la robòtica i de la IA en el camp de la salut.

Conferències, trobades i debats

Robòtica, autonomia i presa de decisions

Els robots ja són capaços de prendre decisions. En aquest debat s'abordaran les conseqüències ètiques d'aquesta capacitat que hem atorgat a aquests sistemes cada vegada més autònoms.

Conferències, trobades i debats

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

En el debat Robots i intel·ligència artificial es dialogarà sobre una infinitat de qüestions suscitades per aquest àmbit tan revolucionari i en clara expansió.

Conferències, trobades i debats

La influència dels robots en la nostra vida i en les relacions afectives

Les relacions afectives entre robots i humans és un tema d'alta complexitat que abordaran dos persones expertes en filosofia i robòtica.