Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

Conferència - Trobada

Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

Els avenços en robòtica i altres tecnologies integrades al cos humà poden arribar a millorar l'espècie humana? En aquest cas, això provocaria la desigualtat entre individus? El transhumanisme, moviment cultural que creu en la possibilitat de millorar la condició humana gràcies a la tecnologia, genera molts dubtes i preguntes que s'abordaran en aquest debat, dut a terme entre dos experts en robòtica i filosofia.

Sens dubte, la possibilitat d'augmentar les capacitats mecàniques o cognitives dels humans mitjançant tecnologia robòtica és un tema cada vegada més present actualment. Però aquests avenços pels quals aposta el transhumanisme comporten un debat ètic. Perquè qui decideix quines són les millores tecnològiques que la gent podrà incorporar? Seran per a tothom o només per a uns quants? Parlem de transhumanisme o posthumanismo? La controvèrsia està servida.

Aquestes i altres preguntes seran debatudes per dues persones expertes en ciència de la robòtica i la filosofia: Jordi Pigem, doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i expert en robòtica i Josep Maria Ganyet Cirera, enginyer informàtic, llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en intel·ligència artificial i interacció humana. El diàleg estarà moderat per Francesc Torralba, filòsof, teòleg, escriptor i catedràtic d'Ètica a la Universitat Ramon Llull.

Horaris

Dimarts 27 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

L'astronauta Reinhold Ewald visita CosmoCaixa per explicar-nos quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial, alguns dels seus reptes actuals i compartir les experiències que ha viscut a l'Agència Espacial Europea (ESA).

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències, trobades i debats

STEAMConf Barcelona 2019

La cinquena edició de STEAMConf aplega creadors locals i internacionals d'un àmbit interdisciplinari integrat per ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques.

ENTRADA 70 €

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank