Robòtica, autonomia i presa de decisions

Conferència - Trobada

Robòtica, autonomia i presa de decisions

En l'actualitat, els robots i altres sistemes autònoms, com els cotxes sense conducció, estan programats per prendre decisions, fet que implica un seguit de conseqüències ètiques. En aquest debat plantejarem aquest tema tan complex i ens preguntarem si és possible que un sistema autònom incorpori un codi deontològic. En aquest cas, podrem garantir que el compleixi?

Les preguntes que suscita la presa de decisions per part d'un robot són gairebé infinites. Un robot pot avaluar la conseqüència de les seves accions fins al punt de generar confiança? On resideix la responsabilitat sobre la presa de decisions? Els robots acabaran pensant per ells mateixos? Especialistes en robòtica i en filosofia debatran aquestes i altres preguntes.

Participaran en el debat Maite López Sánchez, investigadora en Intel·ligència Artificial i professora titular de la Universitat de Barcelona i Diego Gracia, expert en robòtica i filosofia. El diàleg estarà moderat per Michele Catanzaro, Dr. en física i divulgador científic.

Horaris

Dimecres 17 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

A través del mirall: una mirada matemàtica a la literatura

En aquesta xerrada, impartida per una experta matemàtica, descobrirem de quina manera les matemàtiques s'han entrellaçat amb la literatura des de fa molts segles.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències, trobades i debats

Fotografiant l'invisible: primera imatge d'un forat negre

L'astrofísic José Luis Fernández Gómez ens explica els secrets dels forats negres i com, recentment, se n'ha aconseguit fotografiar un.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank