Robòtica, autonomia i presa de decisions

Del cicle de  Ciència "Robots, els humans i les màquines"

Robòtica, autonomia i presa de decisions

En l'actualitat, els robots i altres sistemes autònoms, com els cotxes sense conducció, estan programats per prendre decisions, fet que implica un seguit de conseqüències ètiques. En aquest debat plantejarem aquest tema tan complex i ens preguntarem si és possible que un sistema autònom incorpori un codi deontològic. En aquest cas, podrem garantir que el compleixi?

Les preguntes que suscita la presa de decisions per part d'un robot són gairebé infinites. Un robot pot avaluar la conseqüència de les seves accions fins al punt de generar confiança? On resideix la responsabilitat sobre la presa de decisions? Els robots acabaran pensant per ells mateixos? Especialistes en robòtica i en filosofia debatran aquestes i altres preguntes.

Participaran en el debat Maite López Sánchez, investigadora en Intel·ligència Artificial i professora titular de la Universitat de Barcelona i Diego Gracia, expert en robòtica i filosofia. El diàleg estarà moderat per Michele Catanzaro, Dr. en física i divulgador científic.

Horaris

Dimecres 17 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

Robots, humans i llocs de treball

Com modificaran els robots l'entorn laboral? En aquest debat dos persones expertes dialogaran sobre la interacció que la IA exercirà en el món laboral.

Conferències, trobades i debats

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

En el debat Robots i salut dos experts debatran sobre les implicacions ètiques que implica l'ús de la robòtica i de la IA en el camp de la salut.

Conferències, trobades i debats

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

En el debat Robots i intel·ligència artificial es dialogarà sobre una infinitat de qüestions suscitades per aquest àmbit tan revolucionari i en clara expansió.

Conferències, trobades i debats

La influència dels robots en la nostra vida i en les relacions afectives

Les relacions afectives entre robots i humans és un tema d'alta complexitat que abordaran dos persones expertes en filosofia i robòtica.

Conferències, trobades i debats

Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

El transhumanisme creu que la tecnologia robòtica pot millorar l'espècie humana. Dos experts en robòtica i filosofia debaten les profundes implicacions que això comporta.