Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

Conferència - Trobada

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

Hi ha exemples evidents de com la robòtica millora la nostra salut i fa augmentar l'esperança de vida, com ara la cirurgia robotitzada, els nanorobots injectables que detecten i destrueixen tumors cancerígens o els robots assistencials per cuidar gent gran. En aquest diàleg debatrem sobre les implicacions ètiques que poden implicar aquests usos de robòtica i intel·ligència artificial i abordarem les nombroses preguntes que planteja.

A més de les grans màquines robotitzades als quiròfans, avui dia hi ha nanorobots que s'introdueixen al cos, pròtesis internes permanents, exoesquelets o tecnologia assistencial dispensada per màquines que cuiden. Però quin nivell d'autonomia hem de permetre a aquests robots? Serem cada vegada més biònics? Dissenyarem la descendència abans del naixement? Coneguem l'opinió de professionals en aquestes matèries.

Hi participaran com a ponents Lydia Feito Gran, professora en bioètica a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid i José del R. Millán, director de l'Brain-Machine Interface Lab a l'EPFL a Lausanne. El diàleg estarà moderat per Michele Catanzaro, Dr. en física i divulgador científic.

Horaris

Dimecres 10 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Projecció

To Space and Back

To Space and Back és un programa de planetari que explica com els avenços de la tecnologia espacial han permès, a més, grans avenços en la nostra vida quotidiana a la Terra.

Conferències, trobades i debats

Efectes antitumorals de l'oli d'oliva

En aquesta ponència el científic Javier Menéndez ens explicarà els efectes antitumorals de l'oli d'oliva i la xef Carme Ruscalleda parlarà sobre les varietats d'aquest aliment. 

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!