La influència dels robots en la nostra vida i en les relacions afectives

Del cicle de  Ciència "Robots, els humans i les màquines"

La influència dels robots en la nostra vida i en les relacions afectives

Els robots, lluny de romandre confinats en ambients industrials, cada vegada estan més presents a la nostra vida quotidiana. Som conscients de quin és l'impacte que, des d'un punt de vista afectiu i social, exerceixen a les nostres vides? En aquest debat plantejarem, des d'un punt de vista científic, les possibles respostes emotives i comportaments afectius que pot expressar un robot.

Per fer-ho, tindrem la presència d'experts en robòtica i filosofia i ètica, que dialogaran sobre la capacitat dels robots per simular emocions complexes com l'amor. O potser aquestes emocions són exclusives dels humans? I encara més: és ètic, l'amor d'un robot? És adequat pretendre que un ésser humà desenvolupi aquestes emocions complexes cap a una màquina?

Participaran en la sessió Marcel Cano, llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Bioètica, i Carme Torras, professora d'Investigació al CSIC i Cap del grup de Percepció i Manipulació a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC , de Barcelona. El diàleg estarà moderat per Francesc Torralba, filòsof, teòleg, escriptor i catedràtic d'Ètica a la Universitat Ramon Llull.

Horaris

Dimarts 13 de novembre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

Robots, humans i llocs de treball

Com modificaran els robots l'entorn laboral? En aquest debat dos persones expertes dialogaran sobre la interacció que la IA exercirà en el món laboral.

Conferències, trobades i debats

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

En el debat Robots i salut dos experts debatran sobre les implicacions ètiques que implica l'ús de la robòtica i de la IA en el camp de la salut.

Conferències, trobades i debats

Robòtica, autonomia i presa de decisions

Els robots ja són capaços de prendre decisions. En aquest debat s'abordaran les conseqüències ètiques d'aquesta capacitat que hem atorgat a aquests sistemes cada vegada més autònoms.

Conferències, trobades i debats

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

En el debat Robots i intel·ligència artificial es dialogarà sobre una infinitat de qüestions suscitades per aquest àmbit tan revolucionari i en clara expansió.

Conferències, trobades i debats

Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

El transhumanisme creu que la tecnologia robòtica pot millorar l'espècie humana. Dos experts en robòtica i filosofia debaten les profundes implicacions que això comporta.