Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

Conferència - Trobada

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial avança sense pausa i s'estima que, en alguns casos, aviat superarà les capacitats humanes. Aquest fet sense precedents obre nombrosos reptes de caràcter ètic que busquen garantir la nostra protecció tant des del punt de vista físic com intel·lectual. En el debat Robots i intel·ligència artificial analitzarem en quin moment es troba la investigació en aquest àmbit i en coneixerem els últims avenços i els objectius futurs.

Durant el debat, en el qual participaran dos persones expertes en bioètica i robòtica, es discutiran els valors ètics lligats a la intel·ligència artificial i es respondran preguntes que ens inquieten. Es pot garantir que els robots compleixin aquests valors davant d'una presa de decisions? Són predictibles, traçables o auditables aquestes decisions? La intel·ligència artificial del futur serà justa, transparent i responsable?

Comptarem amb Itziar de Lecuona, doctora en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona i Ramón López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. Modera Juan Andrade, director de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC.

Horaris

Dimecres 24 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

De què es compon l'univers fosc?

Ignorem de què està compost el 95 % de l'univers. En aquesta conferència coneixerem els avenços científics fets fins ara per resoldre aquest gran misteri.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Projecció

Cómo ser John Malkovich

La pel·lícula Cómo ser John Malkovich, de Spike Jonze, a cavall entre la ciència-ficció i la comèdia, protagonitza aquesta sessió de cinema nocturn de CosmoCaixa.

ENTRADA 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank. L'entrada inclou l'accés al Museu, al concert i a la pel·lícula.

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank