Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

Conferència - Trobada

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial avança sense pausa i s'estima que, en alguns casos, aviat superarà les capacitats humanes. Aquest fet sense precedents obre nombrosos reptes de caràcter ètic que busquen garantir la nostra protecció tant des del punt de vista físic com intel·lectual. En el debat Robots i intel·ligència artificial analitzarem en quin moment es troba la investigació en aquest àmbit i en coneixerem els últims avenços i els objectius futurs.

Durant el debat, en el qual participaran dos persones expertes en bioètica i robòtica, es discutiran els valors ètics lligats a la intel·ligència artificial i es respondran preguntes que ens inquieten. Es pot garantir que els robots compleixin aquests valors davant d'una presa de decisions? Són predictibles, traçables o auditables aquestes decisions? La intel·ligència artificial del futur serà justa, transparent i responsable?

Comptarem amb Itziar de Lecuona, doctora en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona i Ramón López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. Modera Juan Andrade, director de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC.

Horaris

Dimecres 24 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

L'astronauta Reinhold Ewald visita CosmoCaixa per explicar-nos quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial, alguns dels seus reptes actuals i compartir les experiències que ha viscut a l'Agència Espacial Europea (ESA).

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències, trobades i debats

STEAMConf Barcelona 2019

La cinquena edició de STEAMConf aplega creadors locals i internacionals d'un àmbit interdisciplinari integrat per ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques.

ENTRADA 70 €

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank