Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

Del cicle de  Ciència "Robots, els humans i les màquines"

Intel·ligència humana vs. intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial avança sense pausa i s'estima que, en alguns casos, aviat superarà les capacitats humanes. Aquest fet sense precedents obre nombrosos reptes de caràcter ètic que busquen garantir la nostra protecció tant des del punt de vista físic com intel·lectual. En el debat Robots i intel·ligència artificial analitzarem en quin moment es troba la investigació en aquest àmbit i en coneixerem els últims avenços i els objectius futurs.

Durant el debat, en el qual participaran dos persones expertes en bioètica i robòtica, es discutiran els valors ètics lligats a la intel·ligència artificial i es respondran preguntes que ens inquieten. Es pot garantir que els robots compleixin aquests valors davant d'una presa de decisions? Són predictibles, traçables o auditables aquestes decisions? La intel·ligència artificial del futur serà justa, transparent i responsable?

Comptarem amb Itziar de Lecuona, doctora en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona i Ramón López de Mántaras, director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC. Modera Juan Andrade, director de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC.

Horaris

Dimecres 24 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

Robots, humans i llocs de treball

Com modificaran els robots l'entorn laboral? En aquest debat dos persones expertes dialogaran sobre la interacció que la IA exercirà en el món laboral.

Conferències, trobades i debats

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

En el debat Robots i salut dos experts debatran sobre les implicacions ètiques que implica l'ús de la robòtica i de la IA en el camp de la salut.

Conferències, trobades i debats

Robòtica, autonomia i presa de decisions

Els robots ja són capaços de prendre decisions. En aquest debat s'abordaran les conseqüències ètiques d'aquesta capacitat que hem atorgat a aquests sistemes cada vegada més autònoms.

Conferències, trobades i debats

La influència dels robots en la nostra vida i en les relacions afectives

Les relacions afectives entre robots i humans és un tema d'alta complexitat que abordaran dos persones expertes en filosofia i robòtica.

Conferències, trobades i debats

Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones

El transhumanisme creu que la tecnologia robòtica pot millorar l'espècie humana. Dos experts en robòtica i filosofia debaten les profundes implicacions que això comporta.