VG Sables ok cat

Visita guiada. Sabres i mastodonts: la megafauna del miocè

Fa nou milions d'anys, el territori on avui s'erigeix la Comunitat de Madrid estava poblat per una infinitat d'animals avui extints, entre els quals destacava un gran depredador: el tigre dents de sabre. Les restes de moltes d'aquelles espècies que van viure durant el miocè s'han pogut estudiar gràcies a les troballes fetes als jaciments paleontològics del Cerro de los Batallones. Aquests jaciments, descoberts fa un quart de segle a la localitat madrilenya de Torrejón de Velasco durant unes prospeccions mineres, alberguen restes paleontològiques excepcionalment ben conservades.

Durant la visita a l'exposició farem una viatge al passat per conèixer la fauna que antany va poblar el nostre territori.

Horaris

A partir del 22 de juny de 2019

Comentaris

Activitat recomanada a partir de 9 anys

Els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "Sabres i mastodonts"

Què va passar amb els felins de dents de sabre?

En aquesta activitat recomanada per a infants a partir de 6 anys, emularem els paleontòlegs per esbrinar què els va passar als avui extints tigres de dents de sabre.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Els narradors del temps: micromamífers fòssils

La paleontòloga M. Ángeles Álvarez explica la feina que fan els científics amb les restes fòssils dels micromamífers trobats als jaciments del Cerro de los Batallones.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Fa deu milions d'anys... una crisi ambiental

La paleontòloga Beatriz Azanza ens explica la crisi ambiental que va tenir lloc fa deu milions d'anys al Mediterrani occidental de la península Ibèrica i les seves conseqüències.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

El futur de l'estudi del passat. Reptes de la paleontologia

Les noves tecnologies estan tenint un paper fonamental en l'avenç de la paleontologia. L'expert Josep Fortuny ens parlarà del futur d'aquesta ciència i de les possibles sortides laborals que té.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Grans mamífers del Miocè: tigres dents de sabre i mastodonts

El paleontòleg Jorge Morales ens parla de la megafauna del Miocè, un període geològic en el qual eren comuns animals com els tigres dents de sabre o els mastodonts.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank