Vacunes: vides salvades
Altres

Vacunes: vides salvades

Moltes malalties abans habituals avui han estat eliminades en certes àrees del planeta gràcies a la immunització. Tot i que la majoria, com ara el xarampió, la rubèola o la poliomielitis, han produït un gran nombre de morts al llarg de la història, l'ésser humà ha aconseguir reduir-ne la incidència notablement. Però hi ha alguna malaltia que hagi estat erradicada de debò? La verola en pot ser una bona candidata; es podria aconseguir aquest èxit amb altres infeccions?

Una mobilitat global més gran, el fàcil accés a altres països i la falta de vacunació en algunes zones ens fa estar en contacte amb microorganismes als quals no som immunes. Un dels grans reptes científics actuals consisteix a disminuir les malalties infeccioses existents. Gràcies a la Dra. Natalia Rodríguez-Valero, repassarem les vacunes que han salvat més vides i esbrinarem com ens podem protegir de les infeccions, tant en el nostre entorn com quan ens n'anem de viatge.

A càrrec de la Dra. Natalia Rodríguez-Valero, especialista en medicina interna, medicina del viatger i medicina tropical i investigadora d'ISGlobal i de l'Hospital Clínic.

Horaris

Dimecres 29 d'octubre, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en català.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Instituto de Salud Global de Barcelona

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Immunització, com funciona?

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Grip, tètanus i altres infeccions

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank