Vacunes: immunització, història i vides salvades

cicle de Ciència

Vacunes: immunització, història i vides salvades

L'ésser humà ha desenvolupat una xarxa de mecanismes de defensa anomenat sistema immune que té com a funció lluitar contra els agents infecciosos als quals estem exposats. Malgrat això, al llarg de la història molts pobles han estat delmats perquè els seus sistemes immunitaris no van poder combatre certes malalties. El descobriment de les vacunes va representar no tan sols una gran fita científica sinó que va ser l'origen de les primeres actuacions de salut pública global.

Les vacunes han possibilitat grans avenços socials, econòmics i de desenvolupament humà. Però, com es produeix la immunització? La vacunació permet erradicar malalties? En aquest cicle parlarem sobre com la prevenció de les infeccions ajuda el sistema immune a lluitar contra patògens perillosos.

Gràcies a especialistes, descobrirem com funciona la immunització, com s'ha desenvolupat al llarg de la història i quantes vides han estat salvades mitjançant aquest mètode de profilaxi.

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Immunització, com funciona?

En aquesta conferència, la Dra. Carlota Dobaño ens parlarà de les vacunes: de què estan formades, com actuen i per què son tan importants per a la salut global.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Expedicions transatlàntiques, vacunes i remeis tradicionals xinesos

Les vacunes han tingut un impacte positiu tremend en la societat. El doctor en Història de la Ciència Miquel Carandell ens n'explica la història des dels inicis.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Grip, tètanus i altres infeccions

Hi ha infeccions comunes que comporten conseqüències greus. La Dra. Anna Vilella explica com les podem prevenir i com la immunització ajuda a evitar que es propaguin globalment.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Vacunes: vides salvades

La Dra. Natalia Rodríguez-Valero ens explicarà quines vacunes han salvat més vides i com ens podem protegir de les infeccions, tant en el nostre entorn com quan ens n'anem de viatge.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank