Saca la lengua cat
Tallers

Treu la llengua: el joc del microbioma bucal

Joc de cartes cooperatiu

En aquesta activitat familiar vertebrada al voltant d'un joc de cartes cooperatiu, coneixerem el projecte de ciència ciutadana ‘Treu la llengua’ desenvolupat pel Centre de Regulació Genòmica (CRG), que ha investigat la vinculació del microbioma bucal de les persones amb els hàbits de vida i certes malalties o síndromes.

El CRG ha traslladat les principals conclusions científiques obtingudes a un joc de cartes cooperatiu que es pot jugar a l'escola o amb la família. Aquest centre de recerca presentarà les conclusions obtingudes a través d'un gran joc col·lectiu que tindrà lloc en el marc de la Nit de la Recerca.

Horaris

Divendres 27 de setembre, a les 19.30 i 21.30 h

Comentaris

Museu obert fins a les 24 h

Els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram

En aquesta lectura teatralitzada aprendrem la vida de grans dones científiques de la història, les quals, tot i els seus mèrits, no van obtenir el reconeixement que mereixien.

Entrada gratuïta

 

Hepatic

Aquesta peça de microteatre, amb una trama en nota de comèdia-drama romàntic, pretén plantejar qüestions relacionades amb la conscienciació sobre el paper de la recerca científica per a l'avenç de la societat.

Entrada gratuïta

 

La radioactivitat que ens envolta

El terme ens espanta però, en realitat, la radioactivitat és un fenomen natural al nostre entorn. Ens ho explica l'experta Maria Izquierdo.

Entrada gratuïta

 

La casa del futur

En aquesta xerrada es mostrarà el que ens oferiran les cases del futur, en les quals podrem controlar nombrosos paràmetres que incrementaran el nostre nivell de benestar i seguretat.

Entrada gratuïta

 

Observació Astronòmica a la Nit Jove de la Recerca

En aquesta observació astronòmica, ens aproparem amb els telescopis al gegant i actiu Júpiter, acompanyat dels seus satèl·lits, i al planeta Saturn, amb els seus espectaculars anells.

Entrada gratuïta

 

Microxerrades

En un màxim de set minuts, aquestes microxerrades divulgatives acosten al públic recerques científiques de màxima actualitat.

Entrada gratuïta