Salut del planeta i salut humana

Salut del planeta i salut humana

Coneix l'impacte que té el canvi climàtic en la salut

La ciència ho corrobora: el canvi climàtic té efectes perjudicials per a la salut. Les onades de calor augmenten els nivells de contaminants, que repercuteixen en malalties cardiovasculars i respiratòries. Els canvis en els patrons de clima afecten l'accés a l'aigua potable i a la producció d'aliments bàsics i incrementen el risc de malalties. El canvi climàtic intensifica, a més, els trastorns gastrointestinals, la freqüència de processos infecciosos i els moviments migratoris.

L'emergència climàtica afecta el medi ambient, la societat i la salut, ja que incideix directament en l'aire que respirem, l'aigua potable o la producció d'aliments. En aquest segon acte de la quarta edició de CosmoACCIÓ hi haurà dos especialistes de l'impacte del clima en la salut humana. Serà una sessió participativa, en la qual respondrem preguntes relacionades amb la salut i el clima, i els assistents podran fer arribar comentaris directament als ponents.

A càrrec de: 

Cristina Linares, biòloga i doctora en Medicina Preventiva i Salut Pública per la Universitat Autònoma de Madrid. Treballa com a científica titular al Departament d'Epidemiologia i Bioestadística de l'Escola Nacional de Sanitat de l'Institut de Salut Carlos III.

Julio Díaz Jiménez, doctor en Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid en l'especialitat de Física de la Terra i el Cosmos. Científic titular de l'Institut de Salut Carlos III i cap de l'àrea del Departament d'Epidemiologia i Bioestadística de l'Escola Nacional de Sanitat.

Horaris

Activitat anul·lada: Dimecres 11 de novembre, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en castellà.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. per a clients de CaixaBank

Col·labora

Fundació Fòrum Ambiental

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Explainers

Entrada museu 6 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Spherium

entrada 6 €

50% dte. Clients CaixaBank

Microxerrades

Entrada gratuïta