ROBOTS CONFERENCIA CAT OK
Altres

Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden?

Hi ha exemples evidents de com la robòtica millora la nostra salut i fa augmentar l'esperança de vida, com ara la cirurgia robotitzada, els nanorobots injectables que detecten i destrueixen tumors cancerígens o els robots assistencials per cuidar gent gran. En aquest diàleg debatrem sobre les implicacions ètiques que poden implicar aquests usos de robòtica i intel·ligència artificial i abordarem les nombroses preguntes que planteja.

A més de les grans màquines robotitzades als quiròfans, avui dia hi ha nanorobots que s'introdueixen al cos, pròtesis internes permanents, exoesquelets o tecnologia assistencial dispensada per màquines que cuiden. Però quin nivell d'autonomia hem de permetre a aquests robots? Serem cada vegada més biònics? Dissenyarem la descendència abans del naixement? Coneguem l'opinió de professionals en aquestes matèries.

Hi participaran com a ponents Lydia Feito Gran, professora en bioètica a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid i José del R. Millán, director de l'Brain-Machine Interface Lab a l'EPFL a Lausanne. El diàleg estarà moderat per Michele Catanzaro, Dr. en física i divulgador científic.

Horaris

Dimecres 10 d'octubre, a les 19 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Robòtica i Informàtica industrial: IRI

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Altres

Explainers

entrada museu
2,5€

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Altres

Spherium

entrada 5 €

50% dte. Clients CaixaBank

Altres

Origen

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank. L'entrada a les CosmoNits inclou l'accés al Museu, a l'exposició, al concert i a la pel·lícula