Observacio setmana ciencia CAST ok
Altres

Observació astronòmica

Trànsit de Mercuri

L'11 de novembre es produirà un trànsit de Mercuri, és a dir, el planeta Mercuri passarà (transitarà) per davant del disc solar, per la qual cosa es deixarà veure, en un contrallum contrastat, com un puntet rodó i molt petit. És un fenomen astronòmic interessant i poc freqüent, tot i que no té l'espectacularitat d'altres esdeveniments celestes. Per poder gaudir-ne, a CosmoCaixa s'organitzaran un seguit d'activitats en col·laboració amb ASTER, l'Agrupació Astronòmica de Barcelona: observació visual amb telescopis proveïts dels filtres adequats a la plaça de la Ciència, des de les 13 hores (hora oficial) fins que el Sol deixi de ser visible (activitat condicionada a la meteorologia). Projecció del fenomen en una pantalla. S'alternarà la imatge captada des de l'exterior amb imatges retransmeses per xarxes internacionals de difusió (xarxa GONG). A les 15, 15.45 y 16.30 h es farà una explicació completa sobre aquest fenomen astronòmic.

A càrrec d'ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona.

Horaris

Dilluns 11 de novembre, de 13.35 a 16.45 h

Comentaris

L'activitat Inclou l'entrada al Museu

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Mostra del llibre de ciència

Dins de la Setmana de la Ciència, arriba la Mostra del Llibre de Ciència a la llibreria Laie CosmoCaixa, on trobaràs publicacions de divulgació científica per a tots els gustos.

entrada museu
6€

 

Explora: descobrint inventores

A Explora: descobrint inventores coneixeràs algunes de les científiques i les inventores més rellevants del passat i del present.

entrada museu
6€

 

Jocs i decisions

En aquest taller participaràs en jocs en què la clau és saber què pensen els altres. Vine i coneix la teoria de jocs, la teoria matemàtica del món d'avui.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Racons de ciència

Un carro ple d'experiments sorprenents és l'eix d'aquesta activitat, destinada a estimular vocacions científiques mitjançant un tast d'allò més especial.

entrada museu
6€