Observació astronòmica 10 agosto cat
Altres

Observació astronòmica

Nit de Perseides i planetes

Aquest 10 d'agost us convidem a una sessió astronòmica que no us deixarà indiferents. Començarem observant la superfície de la Lluna, plena de tantíssims cràters fruit dels milions d'impactes de meteorits que ha patit al llarg de la seva existència. Després de la Lluna, dirigirem els telescopis cap al gegantesc planeta Júpiter i els seus quatre satèl·lits més grossos, Io, Europa, Ganimedes i Cal·listo, descoberts per Galileu el 1610.

Després observarem l'increïble Saturn, que, amb un sistema d'anells brillants impressionant, és la joia del sistema solar. Entre planeta i planeta ens quedarà temps per intercalar el visionat d'alguna estrella doble de colors contrastats, com també d'algun cúmul estel·lar situat a milers d'anys llum de distància. I, si tenim sort, qui sap si completarem la nit contemplant, a simple vista, el pas d'algun estel fugaç. La sessió estarà dirigida per l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.

Horaris

Dissabte 10 d'agost, de 20 a 24 h

Museu obert fins les 22 h

Comentaris

Places limitades

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Sala Univers

La Sala Univers, acabada d'estrenar, presenta un recorregut interactiu que parteix del big-bang i acaba explorant el cervell humà i les últimes fronteres del coneixement.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Lab Math

La nova Sala Univers inclou l'espai Lab Math, un àmbit que convida els visitants a trobar el seu interior matemàtic i a mirar els reptes de la vida diària i les meravelles de la natura amb uns ulls matemàtics.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Bosc inundat

El Bosc Inundat de CosmoCaixa representa un fragment de la selva amazònica, un ric i fràgil ecosistema on descobriràs autèntics tresors mediambientals i científics.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta