CosmoCaixa Live Talks

cicle de Ciència

CosmoCaixa Live Talks

Què ens sabem, de les pandèmies? La tecnologia ens fa humans? Quines sinergies hi ha entre l'art i la ciència? Quina era la cuina del paleolític? Esbrina la resposta d'aquestes i altres qüestions a les Live Talks de CosmoCaixa, xerrades o entrevistes breus relacionades amb aspectes vinculats a la divulgació de la ciència i adreçades a tota la societat.

Temes com ara la paleontologia, la biomedicina, els últims descobriments de planetes o les pandèmies mundials es tractaran de manera amena i propera però amb un rigor científic indubtable. Mitjançant preguntes interessants, tant d'especialistes com del públic, s'hi aniran resolent dubtes d'aquestes temes i altres de gran interès científic i es promourà el pensament crític i el desenvolupament del debat.

Amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Llegir ciència no és tan sols per a rates de biblioteca

Carmen Esteban, directora de l'Editorial Crítica, fa una repassada dels llibres de referència de la divulgació científica en aquesta Live Talk que va tenir lloc a ComoCaixa.

Veure més

 

Pròxima b: el nostre veí potencialment habitable

En aquesta xerrada conversarem amb l'astrofísic Guillem Anglada, investigador principal de l'equip que va descobrir, el 2016, l'exoplaneta més proper que es coneix, Pròxima b.

Veure més

 

Missions científiques a l'Antàrtida

En el marc de les Live Talks de CosmoCaixa, la periodista Rosa M. Tristán ens va explicar les seves vivències a les dues bases científiques espanyoles de l'Antàrtida. Recupera la xerrada aquí. 

Veure més

 

El so no existeix

El so no existeix... almenys tal com el coneixes. Descobreix més coses sobre això en la xerrada que van mantenir dos grans divulgadors de la ciència.

Veure més

 

40 anys sense Félix Rodríguez de la Fuente

En aquesta xerrada la biòloga Odile Rodríguez de la Fuente, filla de Félix Rodríguez de la Fuente, conversa amb l'arqueòleg Jordi Serrallonga sobre el llegat del seu pare.

Veure més

 

Més enllà de la Covid-19: la lluita contra altres epidèmies

La doctora María Jesús Pinazo explica en aquesta xerrada amb l'arqueòleg Jordi Serrallonga la lluita que es lliura contra altres pandèmies a molts indrets del món.  

Veure més