La revolució de la impressió 3D

cicle de Ciència

La revolució de la impressió 3D

Construirem algun dia edificacions a la Lluna? Fabricarem menjar sintètic a casa nostra? Crearem teixits vius amb bioimpressió? La revolucionària impressió 3D sembla que no té límits: ens podria capacitar per colonitzar nous mons, aprofitant els sediments de la zona per generar eines o estructures. Podria ajudar a pal·liar la fam al món, gràcies a la impressió de carn sintètica. I en medicina fa possible la construcció de pròtesis personalitzades i models a escala real per a la programació de cirurgies i la impressió de teixits.

Amb la intenció de promoure la difusió, la investigació i la democratització d'aquesta tecnologia, tècnicament coneguda com a fabricació additiva, iniciem un cicle de conferències innovador sobre impressió 3D a càrrec d'importants especialistes d'aquesta matèria en diferents sectors. Es tracta de professionals de prestigi en el món de l'enginyeria, l'arquitectura, l'alimentació o la medicina que ens presentaran els seus projectes, apostes, avançaments i reflexions per mostrar la nova aplicabilitat i ús de la impressió 3D a la nostra societat.

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Impressió 3D: fabricant l'alimentació del futur

La biotecnologia i la impressió 3D estan aconseguint carn sintètica molt prometedora en un món en creixement constant. Ens ho explica l'investigador Giuseppe Scionti.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Bioimpressió 3D: estem a prop de la medicina personalitzada?

En aquesta sessió la doctora Maria Pau Ginebra parlarà de la bioimpressió, del paper que té la fabricació additiva en la medicina i de la medicina personalitzada.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Fabricació additiva: construint al límit

Gràcies a la revolucionària impressió 3D, avui la possibilitat de construir infraestructures o assentaments en indrets inhòspits i llunyans, com la Lluna, ja no és una quimera.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank