Impressió 3D: fabricant l'alimentació del futur
Altres

Impressió 3D: fabricant l'alimentació del futur

Hi ha solucions per alimentar la creixent població del planeta? La fabricació additiva ja planteja alternatives a l'actual ramaderia industrial insostenible, com el disseny de carn sintètica capaç de generar aliments més saludables, eficients i sostenibles.

En aquest sentit, la investigació biotecnològica produeix carn sintètica cada vegada més semblant a la d'origen animal, ja que la innovació de la impressió 3D ha aconseguit simular amb proteïnes i fibres d'origen vegetal el sabor i la textura de la carn animal. Però, com ho aconsegueixen?

L'investigador Giuseppe Scionti ens explicarà com, a través de l'estudi microscòpic de l'estructura d'una varietat de proteïnes d'origen vegetal, s'aconsegueix una estratègia innovadora que permet la producció de carn que imita la textura, l'aparença i les propietats nutricionals i sensorials de la carn animal. L'alimentació del futur serà aquesta?

Giuseppe Scionti és investigador en enginyeria de teixits. Ha exercit com a professor assistent en Bioenginyeria a diverses unitats, com ara la Politècnica de Catalunya, la Universitat de Granada, el College de Londres, la Chalmers, el Politècnic de Milà i altres institucions de renom.

Horaris

Dimarts 13 d'octubre de 2020, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en castellà.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Fundació CIM

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Fabricació additiva: construint al límit

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank