Històries de nombres il·lustres

cicle de Ciència

Històries de nombres il·lustres

Les matemàtiques i els nombres ens han acompanyat des de fa mil·lennis, i ens han ajudat en el nostre progrés. El desenvolupament numèric ha estat imprescindible per a l'impuls de la ciència i de la tecnologia. Mentre que alguns nombres han passat de ser simplement populars a ser de gran utilitat per als sistemes de xifrat i seguretat en les comunicacions, altres han estat referències en l'art, i molts es relacionen amb la natura.

En aquest cicle de conferències parlarem d'aquests nombres especials a través de persones expertes en diferents camps. Ens explicaran, entre altres coses, el secret dels nombres primers. Ens parlaran de la raó del nostre estimat π, de la bellesa del nombre auri i, fins i tot, ens convidaran a entrar en una nova dimensió amb la unitat imaginària: aquest misteriós nombre i que ens fa replantejar la mateixa idea de nombre.

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Altres

i-magina

El nombre i és un nombre imaginari les múltiples aplicacions del qual van des de les matemàtiques fins a la robòtica o la mecànica quàntica. Ens n'explica els secrets la matemàtica Eva Miranda.

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank