Fabricació additiva: construint al límit
Altres

Fabricació additiva: construint al límit

Algun dia serà possible construir instal·lacions científiques a la Lluna? Gràcies a la ràpida evolució de la impressió 3D durant l'última dècada, investigadors i arquitectes es plantegen si aquesta tecnologia permetrà crear noves infraestructures o fins i tot assentaments humans en entorns límit on fins ara semblava impossible residir, sigui al nostre satèl·lit o en zones d'interès científic amb un accés molt difícil, envoltades de grans extensions àrides o amb situacions climàtiques adverses.

Però el cost de portar materials de construcció a segons quin lloc és inviable, i des de la Terra fins al nostre satèl·lit, senzillament incalculable. El que sí que resulta viable és adequar maquinària d'impressió additiva in situ, que sigui capaç de fer servir materials existents en aquests entorns límit, com per exemple la sorra del desert o de la superfície lunar, per fabricar estructures que s'acaben convertint en construccions completes.

En aquesta conferència, l'arquitecte Marc Zaballa ens explicarà com, segons investigacions recents, la possibilitat de construir instal·lacions en indrets inhòspits com el desert o la Lluna és cada vegada més factible. I amb aquest mateix mètode, seria possible edificar una ciutat fora del planeta Terra? Potser, en un futur no gaire, gaire llunyà...

Horaris

Dimarts 27 d'octubre de 2020, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en castellà.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Fundació CIM

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank