Minerals Laia ok
Altres

Explora Minerals

De la fluorescència a la radioactivitat

Al final del segle XIX, el físic francès Antoine Henri Becquerel va descobrir casualment, mentre estudiava la fluorescència, que alguns minerals emetien una "llum" invisible capaç de travessar la matèria. Aquesta "llum" o radiació va despertar la curiositat d'una parella de científics brillants, Pierre i Marie Curie, els quals es van adonar que l'efecte no tenia res a veure amb la fluorescència, sinó amb un flux constant d'energia "radiant" a la qual van anomenar radioactivitat.

El descobriment de la radioactivitat va obrir una finestra al món subatòmic i va impulsar la revolució de l'energia nuclear, que si bé en alguns aspectes ha estat destructora, en altres ha aportat grans avenços per a l'ésser humà, en camps tan variats com la medicina, la hidrologia o l'exploració espacial. A Explora Minerals aprendràs aquestes fascinants propietats de la matèria i experimentaràs els secrets de la fluorescència.

Horaris

Dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, de 10 a 20 h

Promocions

Inclós al preu de l'entrada museu
Diumenge 10 de febrer entrada gratuïta
Clients Caixabank gratuïta

Col·labora

Asociación Nuclear Ascó Vandellós Grup Mineralògic Català Rosell Minerals Expo Miner Market Kunugi

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Sala Univers

La Sala Univers, acabada d'estrenar, presenta un recorregut interactiu que parteix del big-bang i acaba explorant el cervell humà i les últimes fronteres del coneixement.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Lab Math

La nova Sala Univers inclou l'espai Lab Math, un àmbit que convida els visitants a trobar el seu interior matemàtic i a mirar els reptes de la vida diària i les meravelles de la natura amb uns ulls matemàtics.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Bosc inundat

El Bosc Inundat de CosmoCaixa representa un fragment de la selva amazònica, un ric i fràgil ecosistema on descobriràs autèntics tresors mediambientals i científics.

Entrada museu 5 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta