Explora els minerals

Explora els minerals

De la mina a la taula periòdica dels elements

D'on venen els materials dels quals estan fetes les coses que ens envolten? Aquest 2019 és l'Any Internacional de la Taula Periòdica, una "eina" molt important per entendre, i fins i tot preveure, les propietats dels diferents elements químics que componen el nostre univers. Alguns es troben de manera "nadiua" (sense formar compostos) a la natura, però la majoria es troben barrejats amb altres elements en els minerals que s'extreuen del cor de la Terra, del mar o de l'aire.

A Explora els minerals podràs veure (i tocar) alguns d'aquests minerals i elements, conèixer històries curioses de com es van trobar, experimentar amb les seves propietats físiques i químiques i descobrir que la sostenibilitat dels recursos del nostre planeta depèn de l'ús i la reutilització que en fem. Sens dubte us sorprendran les moltes aplicacions que tenen aquests materials a la nostra vida quotidiana, i també descobrir que fins i tot els elements més estranys estan presents al nostre entorn. T'hi esperem!

A càrrec de Joan Rossell.

Horaris

Dissabte 19 i diumenge 20 d'octubre, de 10 a 20 h

Comentaris

Els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

Col·labora

Grup Mineralògic Català Rosell Minerals Kunugi Expominer Barcelona Market

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Sala Univers

La Sala Univers, acabada d'estrenar, presenta un recorregut interactiu que parteix del big-bang i acaba explorant el cervell humà i les últimes fronteres del coneixement.

Entrada museu 6 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Lab Math

La nova Sala Univers inclou l'espai Lab Math, un àmbit que convida els visitants a trobar el seu interior matemàtic i a mirar els reptes de la vida diària i les meravelles de la natura amb uns ulls matemàtics.

Entrada museu 6 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Bosc inundat

El Bosc Inundat de CosmoCaixa representa un fragment de la selva amazònica, un ric i fràgil ecosistema on descobriràs autèntics tresors mediambientals i científics.

Entrada museu 6 €

Clients CaixaBank entrada gratuïta