Experimenta

Experimenta

En el cicle Experimenta trobaràs recursos pràctics per fer experiències tant a casa com a l'aula. Són proposes que, a més de ser divertides i amenes, venen carregades amb moltíssima ciència.

Quin n'és l'objectiu? Oferir eines senzilles que ens ajudin a entendre molts dels fenòmens que ens envolten i a confirmar algunes hipòtesis que suposem com a respostes a preguntes que sorgeixen contínuament en el dia a dia.

ACTIVITATS D'AQUEST CICLE

Els pigments de les plantes

Vols esbrinar quins pigments tenen les plantes que tens a casa? En aquest vídeo ho descobrirem fent una tècnica científica senzilla: una cromatografia sobre paper. 

Veure més

 

Experimenta amb l'ADN

Tots els éssers vius són diferents entre ells i això és perquè l'ADN de cada individu és únic. Vols aprendre a extreure el teu propi ADN o el d'altres éssers vius? Experimenta-ho aquí.

Veure més

 

Codificant missatges

Vols emular els criptògrafs i escriure en clau secreta? En aquest vídeo t'expliquem com ho pots fer. No t'ho perdis!

Veure més

 

Reconstrueix el passat

T'agradaria convertir-te en paleontòleg? Posa't a prova i atreveix-te a reconstruir el fòssil d'un felí dents de sabre.

Veure més

 

Descomponent la llum

T'apuntes a construir un espectrògraf casolà i a investigar les diferents fonts de llum que tenim a l'entorn? No et perdis aquest interessant vídeo.

Veure més

 

A la caça de la gravetat

En aquest vídeo aprendràs a construir un orbitador i podràs investigar la conservació del moviment angular i entendre com orbiten els planetes.

Veure més