NOU VEI CAT OKOK
Altres

Un nou veí: el descobriment del planeta Barnard b

Avui dia coneixem gairebé 4.000 planetes que orbiten al voltant d'altres estrelles, i l'astrofísica ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris molt superior a la que ens imaginàvem. La majoria d'aquests planetes són difícils d'estudiar en detall perquè orbiten al voltant d'estrelles llunyanes i poc brillants. Però si els planetes es troben al voltant d'astres propers en podem obtenir molta més informació, i fins i tot somiar poder-los veure directament algun dia.

El novembre es va anunciar el descobriment d'un planeta al voltant de l'estrella de Barnard, una nana vermella situada a només sis anys llum de la Terra. Per ara sabem que la massa de Barnard b és 3,2 superior a la del nostre planeta, la seva temperatura ronda els -170 ºC i el seu any dura 233 dies terrestres. Segurament es tracta d'un món fred, fosc i sense vida a la superfície, però la seva proximitat relativa ens brinda l'oportunitat d'estudiar-lo de manera privilegiada.

A càrrec del Dr. Ignasi Ribas, doctor en física per la UB, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC).

El Dr. Ignasi Ribas és colider del descobriment i primer signant de la publicació a la revista Nature.

Horaris

Dimecres 16 de gener, a les 19 h

Promocions

50% de dte. Clients CaixaBank

ALTRES ACTIVITATS AL VOLTANT DE "Planetari 3D"

Altres

Spherium

entrada 5 €

50% dte. Clients CaixaBank