El nombre pi: una història de 4.000 anys
Altres

El nombre pi: una història de 4.000 anys

El nombre pi sempre ha fascinat la humanitat, i la relació entre la longitud d'una circumferència i el seu diàmetre s'ha estudiat al llarg de les civilitzacions: Egipte, Mesopotàmia, la Grècia clàssica, les civilitzacions orientals i fins al present, cada comunitat científica ha emprès la cerca de pi com a incentiu per a la creació matemàtica i el desenvolupament del càlcul. Les propietats de pi són ben conegudes avui i molt més assequibles amb l'ajuda d'eines informàtiques.

Pi és una de les constants numèriques més importants i és imprescindible per a les matemàtiques, la física i l'enginyeria. La matemàtica Pilar Bayer ens portarà a fer un viatge a través de pi, ens explicarà anècdotes sobre el seu origen i evolució i ens n'ensenyarà una visió complementària. Alhora, mirarà de respondre algunes preguntes que encara avui resten obertes, com ara: el nombre pi pot formar part d'una família de constants matemàtiques susceptibles d'oferir-nos un coneixement més precís de la natura?

A càrrec de Pilar Bayer Isant, catedràtica d'Àlgebra i professora emèrita de la Universitat de Barcelona, especialista en teoria de nombres.

Horaris

Dimecres 11 de març, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en català.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Museo de Matemàtiques a Catalunya (MMACA)

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Altres

i-magina

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank