Desemmascarant els nombres primers
Altres

Desemmascarant els nombres primers

Durant segles, els nombres primers han fascinat i intrigat generacions de professionals i entusiastes de les matemàtiques, i moltes persones els han arribat a considerar com un autèntic passatemps. Però des de mitjan segle XX, i després de la proliferació d'internet i de les transaccions electròniques, aquests nombres, lluny de ser un simple joc, s'han convertit en una eina imprescindible. A la indústria, malgrat això, no li val qualsevol nombre primer: abans que res en busquen els enormes!

El matemàtic i professor Xavier Xarles ens explicarà com es fan servir aquests nombres primers per a les comunicacions segures i, al mateix temps, com els podem trobar de debò... i fàcilment! Pel camí, ens recordarà alguns dels matemàtics més grans de la història, les troballes dels quals han tingut, a posteriori, aplicacions totalment inesperades. També hi haurà una sorpresa: tots els assistents a la xerrada rebran, de regal, un nombre primer de cent xifres… totalment exclusiu i personal!

A càrrec de Xavier Xarles, professor al Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador especialitzat en geometria aritmètica.

Horaris

Dimecres 26 de febrer, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en català.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Museo de Matemàtiques a Catalunya (MMACA)

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

Altres

i-magina

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank