Bioimpressió 3D: estem a prop de la medicina personalitzada?
Altres

Bioimpressió 3D: estem a prop de la medicina personalitzada?

Es pot crear teixit viu sa per reemplaçar el teixit humà malalt? La ciència explora una possible solució per a això: la bioimpressió, una eina tecnològica basada en la impressió d'estructures amb cèl·lules vives de gran transcendència per a l'enginyeria de teixits i òrgans. La fabricació additiva en medicina de seguida va conrear els seus primers casos amb èxit i, després de portar les imatges clíniques a les impressores 3D, es va obrir un ampli rang d'usos mèdics.

Sabies que els implants personalitzats no serien possibles sense la impressió 3D? A més, la possibilitat de reproduir en tres dimensions estructures fisiològiques concretes permet crear prototips amb els quals es poden assajar de manera realista operacions quirúrgiques i establir les tècniques més adequades en cada cas. Pot ser també la impressió en 3D la solució per a l'escassetat d'òrgans donats?

Ens ho explicarà la doctora Maria Pau Ginebra, que en aquesta sessió ens mostrarà com funciona la fabricació additiva en medicina, com aquesta tècnica ajuda la nostra salut i com serà en un futur no gaire llunyà la medicina personalitzada.

Horaris

Dimarts 20 d'octubre de 2020, a les 19 h

Comentaris

La conferència es farà en castellà.

El preu de la conferència inclou l'entrada a les exposicions.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Fundació CIM

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST cicle de Ciència

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Fabricació additiva: construint al límit

entrada 6 €

50 % de dte. clients de CaixaBank