Extraterrestres cat ok
Altres

A la recerca de civilitzacions extraterrestres

Replantejant la paradoxa de Fermi

La possibilitat de contactar amb una civilització extraterrestre és un tema apassionant tot i que procliu a l'especulació, fet que no hauria d'obstaculitzar les investigacions científiques en aquest sentit. La veritat és que ja disposem d'algunes pistes, en especial des que el 1961 l'astrònom nord-americà Frank Drake va presentar una equació per estimar la quantitat de civilitzacions que hi podria haver a la nostra galàxia susceptibles d'emetre senyals que puguem detectar.

Aquests càlculs probabilístics ens han ajudat a perfilar els paràmetres que ens poden ajudar a contactar amb hipotètiques civilitzacions en l'àmbit de la Via Làctia. Altres, malgrat això, encara són tan desconeguts com aleshores, per la qual cosa el dubte de si estem sols a l'univers o no continua vigent. En aquesta conferència s'exposarà els esforços fets en la cerca d'intel·ligències extraterrestres i els intents de comunicació que han tingut lloc fins ara.

A càrrec de Jordi Bozzo, doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, és redactor científic i autor de més de vuitanta articles en revistes biomèdiques internacionals. Membre de ASTER, l'Agrupació Astronòmica de Barcelona, institució de la que va ser president. Fa ponències sobre exobiologia en cursos i conferències i és autor d'articles de divulgació.

Horaris

Dimarts 9 d'abril, a les 19 h

Comentaris

L'entrada a la conferència inclou l'accés al Museu


Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Altres

Explainers

entrada museu
6€

Clients CaixaBank entrada gratuïta

Altres

Spherium

entrada 6 €

50% dte. Clients CaixaBank

Altres

Miralls, dins i fora de la realitat

Entrada museu 6 €

50% de dte. clients CaixaBank