Les fases de la Lluna Les fases de la Lluna Les fases de la Lluna

LES FASES DE LA LLUNA

La influència de la Lluna sobre la Terra és molt gran. Sabies que, sense ella, potser no hauria sorgit la vida al nostre planeta? Coneix-ne tots els secrets a ‘Les fases de la Lluna’.

En aquest programa especial de planetari aprendràs els moviments de la Lluna i descobriràs, entre moltes altres coses, com incideixen en els ritmes naturals terrestres.

Descarrega AQUÍ els horaris d'aquesta i altres activitats.

50 % de dte. clients de CaixaBank

Envia'l a un amic o amiga

“LA LLUNA ÉS LA PRIMERA FITA EN EL CAMÍ CAP A LES ESTRELLES.” ARTHUR C. CLARKE

Sempre hem sentit fascinació per la Lluna. La seva influència sobre la Terra és tal que hi ha teories científiques que apunten que, sense ella, potser no hauria sorgit la vida al nostre planeta. Els moviments de la Lluna i la seva influència gravitatòria determinen molts dels ritmes naturals terrestres, com les marees o els cicles de reproducció d'alguns éssers vius.

En aquest programa especial de planetari estudiarem els moviments de la Lluna. Descobrirem per què canvia d'aspecte al llarg del temps i quina relació hi ha entre el seu cicle de fases i el nostre calendari. Aprendrem per què veiem només una de les seves cares, per què s'originen els eclipsis i en coneixerem algunes de les seves característiques físiques més interessants.

ELS SECRETS DE LA LLUNA

La Lluna es troba a una mitjana de 384.400 quilòmetres del nostre planeta. Tot i així, l’efecte gravitacional que exerceix sobre la Terra és evident, especialment per l’atracció que causa en els oceans, detonant de les marees. Les marees provoquen la fricció de l’aigua contra el fons marí, i això fa frenar la rotació de la Terra. Per compensar aquest fenomen i mantenir l’anomenat moment angular en el sistema Terra-Lluna, el satèl·lit s’ha d’allunyar de nosaltres 38 mm cada any.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE COSMOCAIXA PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

El cicle regular de fases del nostre satèl·lit natural, generat pel canvi aparent que s’observa segons quina sigui la seva posició respecte a la Terra i el Sol, va inspirar els nostres ancestres a fer servir la Lluna com a referència per mesurar certs cicles naturals i, en general, el pas del temps. Un mes lunar és el temps que transcorre entre fases idèntiques de la Lluna i dura 29,53 dies solars. Avui dia, continua sent l’únic astre que ha estat trepitjat per l’ésser humà.

Altres activitats Las fases de la Lluna

Altres

Planetari 3D

ENTRADA 5 €
50 % dte. Clients Caixabank

Altres

El somni de volar. Projecció 3D

ENTRADA 5 €
50 % de dte. clients de CaixaBank

Altres

Univers fosc

ENTRADA 5 €
50 % de dte. clients de CaixaBank