De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Conferència - Trobada

De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Quan Galileu va descobrir l'existència de llunes a Júpiter, el model geocèntric de l'univers va trontollar definitivament. Des d'aleshores, l'exploració de la nostra Lluna i altres satèl·lits del sistema solar ens ha permès repensar la concepció que tenim de l'espai i estendre els límits del nostre coneixement.

L'astrofísica Pilar Gil Pons ens descobrirà els secrets de les llunes del sistema solar: l'activitat volcànica, les atmosferes complexes, els oceans de metà i els rajos d'aigua ejectats a gran velocitat des de les seves superfícies, com també els indicis de l'existència de molècules orgàniques o de la mateixa vida en grans oceans ocults sota escorces glaçades. Veurem com es van formar i van ser capturades pels planetes i també el caos que s'observa en el seu moviment.

 

Rafael Clemente ens explicarà com aquests coneixements s'han assolit gràcies a grans missions espacials, com Voyager o Cassini, que han permès un desenvolupament tecnològic extraordinari, i que han preparat el camí per a futures missions que potser tornaran a fer que ens replantegem la concepció que tenim del sistema solar i les seves llunes.

Modera Meritxell Gimeno, Enginyera electrònica, especialitzada en processat d'imatge de satèl·lits, CEO a Draco Systems, candidata a astronauta.

Consulta la informació del cicle aquí.

Horaris

Dimarts 26 de febrer, a les 19 h

Comentaris

El preu de la conferència inclou la entrada a les exposicions temporals.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Conferències, trobades i debats

El museu es mira al mirall

En aquesta conferència, impartida per Guillermo Fernández, s'aborda com es poden comunicar les matemàtiques mitjançant els recursos del llenguatge museogràfic.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Conferències, trobades i debats

DIALOGA: Innovació, tecnologia i ciència per reduir les desigualtats

En aquesta sessió de DIALOGA persones expertes en innovació, ciència i tecnologia aportaran idees per reduir les desigualtats al món.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank