De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Del cicle de  Ciència "50 anys de l'arribada a la Lluna: un gran impuls d'avenços científics"

De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Quan Galileu va descobrir l'existència de llunes a Júpiter, el model geocèntric de l'univers va trontollar definitivament. Des d'aleshores, l'exploració de la nostra Lluna i altres satèl·lits del sistema solar ens ha permès repensar la concepció que tenim de l'espai i estendre els límits del nostre coneixement.

L'astrofísica Pilar Gil Pons ens descobrirà els secrets de les llunes del sistema solar: l'activitat volcànica, les atmosferes complexes, els oceans de metà i els rajos d'aigua ejectats a gran velocitat des de les seves superfícies, com també els indicis de l'existència de molècules orgàniques o de la mateixa vida en grans oceans ocults sota escorces glaçades. Veurem com es van formar i van ser capturades pels planetes i també el caos que s'observa en el seu moviment.

 

Rafael Clemente ens explicarà com aquests coneixements s'han assolit gràcies a grans missions espacials, com Voyager o Cassini, que han permès un desenvolupament tecnològic extraordinari, i que han preparat el camí per a futures missions que potser tornaran a fer que ens replantegem la concepció que tenim del sistema solar i les seves llunes.

Modera Meritxell Gimeno, Enginyera electrònica, especialitzada en processat d'imatge de satèl·lits, CEO a Draco Systems, candidata a astronauta.

Consulta la informació del cicle aquí.

Horaris

Dimarts 26 de febrer, a les 19 h

Comentaris

El preu de la conferència inclou la entrada a les exposicions temporals.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

Viatges (imaginats) a la Lluna: de Kepler a Tintín

L'historiador Javier Ordóñez Rodríguez relata la fascinació humana per la Lluna, a través dels viatges que molts escriptors han imaginat i plasmat a les seves obres.

Conferències, trobades i debats

L'origen de la Lluna i els efectes que té en la Terra

Gràcies a l'astrofísic Jordi Gutiérrez, aprofundirem en els efectes que exerceix la Lluna sobre la Terra i en les possibilitats científiques que ofereix el nostre satèl·lit natural.

Conferències, trobades i debats

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

L'astronauta Reinhold Ewald visita CosmoCaixa per explicar-nos quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial, alguns dels seus reptes actuals i compartir les experiències que ha viscut a l'Agència Espacial Europea (ESA).