L'arribada a la Lluna: antecedents, missions Apol·lo i futures missions

Del cicle de  Ciència "50 anys de l'arribada a la Lluna: un gran impuls d'avenços científics"

L'arribada a la Lluna: antecedents, missions Apol·lo i futures missions

Sabies que el primer lloc on es van sentir les primeres frases pronunciades per l'astronauta Neil Armstrong des de la Lluna va ser el Complex de Comunicacions amb l'Espai Profund de Madrid, aleshores a Fresnedillas de la Oliva? Allà hi havia l'enginyer José Manuel Grandela, controlador de naus espacials d'INTA-NASA, el qual ens explicarà els aspectes menys coneguts de les missions espacials i experiències i anècdotes que va viure durant la seva participació en les missions Apol·lo.

A més, Juan de Dalmau, president de la Universitat Internacional de l'Espai, ens proporcionarà una àmplia visió sobre el que ens oferirà el món fascinant de l'exploració espacial. Igual que els oceans, l'espai ofereix enormes possibilitats a la investigació científica, però també per dur a terme desenvolupaments tecnològics que reverteixen en la societat, en sectors com ara les telecomunicacions, la navegació, la cartografia, la meteorologia, el medi ambient o l'agricultura.

Modera Milena Orlandini, alumna de l'European Space Agency, Fundadora i directora de Tinkerers Geospatial Intelligence.

Consulta la informació del cicle aquí.

Horaris

Dimarts 12 de febrer, a les 19 h

Comentaris

El preu de la conferència inclou la entrada a les exposicions temporals.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

UPC EETAC

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

De Galileu a la cerca de vida al sistema solar

Quan Galileu va descobrir l'existència de llunes a Júpiter, el model geocèntric de l'univers va trontollar definitivament. Des d'aleshores, l'exploració de la nostra Lluna i altres satèl·lits del sistema solar ens ha permès repensar la concepció que tenim de l'espai.

Conferències, trobades i debats

Viatges (imaginats) a la Lluna: de Kepler a Tintín

L'historiador Javier Ordóñez Rodríguez relata la fascinació humana per la Lluna, a través dels viatges que molts escriptors han imaginat i plasmat a les seves obres.

Conferències, trobades i debats

L'origen de la Lluna i els efectes que té en la Terra

Gràcies a l'astrofísic Jordi Gutiérrez, aprofundirem en els efectes que exerceix la Lluna sobre la Terra i en les possibilitats científiques que ofereix el nostre satèl·lit natural.

Conferències, trobades i debats

Ser astronauta avui: els reptes de l'espai

L'astronauta Reinhold Ewald visita CosmoCaixa per explicar-nos quins requisits són necessaris per afrontar un viatge espacial, alguns dels seus reptes actuals i compartir les experiències que ha viscut a l'Agència Espacial Europea (ESA).