Titol de la foto

cicle de Ciència

La ciència de la dieta mediterrània

La dieta mediterrània neix de la confluència geogràfica històrica, antropològica i cultural de tres continents: Europa, Àsia i Àfrica, i es considera una de les més equilibrades, completes i saludables del planeta. Per aprofundir en els seus patrons dietètics, el cicle de xerrades La ciència de la dieta mediterrània aprofundirà en les propietats d'aquesta manera d'alimentar-se des d'un punt de vista científic.

El cicle estarà format per quatre sessions. Cadascuna tindrà una ponència científica entorn d'una investigació relacionada amb la dieta mediterrània, una xerrada amb un xef professional de renom que ens ensenyarà com podem incloure aquesta dieta a la nostra vida de manera saludable i un diàleg que ens ajudarà a entendre com la ciència, l'alimentació i la salut humana estan íntimament lligades.

Consulta la informació del cicle aquí

Ciència

Activitats d'aquest cicle

Conferències, trobades i debats

Efectes antitumorals de l'oli d'oliva

En aquesta ponència el científic Javier Menéndez ens explicarà els efectes antitumorals de l'oli d'oliva i la xef Carme Ruscalleda parlarà sobre les varietats d'aquest aliment. 

En aquesta ponència el científic Javier Menéndez ens explicarà els efectes antitumorals de l'oli d'oliva i la xef Carme Ruscalleda parlarà sobre les varietats d'aquest aliment. 

Conferències, trobades i debats

La dieta mediterrània és saludable. També és sostenible?

La ponència aborda l'impacte mediambiental de la dieta mediterrània i explica com podem contribuir a la sostenibilitat mitjançant el consum de productes autòctons de temporada.

La ponència aborda l'impacte mediambiental de la dieta mediterrània i explica com podem contribuir a la sostenibilitat mitjançant el consum de productes autòctons de temporada.

Conferències, trobades i debats

Nutrigenètica, nutrigenòmica i dieta mediterrània

La Dra. Elena Yubero ens explicarà la relació entre els patrons alimentaris i la genètica, i les conseqüències que té això en la salut i en els nostres gustos gastronòmics.

La Dra. Elena Yubero ens explicarà la relació entre els patrons alimentaris i la genètica, i les conseqüències que té això en la salut i en els nostres gustos gastronòmics.

CARREGAR MÉS RESULTATS