Comprendre i tractar l'ansietat en l'autisme

Del cicle de  Ciència "Salut mental en la infància i l'adolescència"

Comprendre i tractar l'ansietat en l'autisme

El trastorn de l'espectre autista (TEA), anomenat comunament autisme, és un trastorn neurobiològic que es manifesta a una edat molt precoç i perdura al llarg de tota la vida. La conferència "Comprendre i tractar l'ansietat en l'autisme" gira al voltant de què és (i què no és) l'autisme, i fa incidència en l'ansietat, un símptoma present en la majoria de les persones afectades.

L'ansietat associada a l'autisme pot arribar a nivells altament paralitzadors, genera patiment i desencadena molts problemes de funcionament en la vida quotidiana. La conferència tractarà com l'ansietat intensifica i agreuja els símptomes nuclears de l'autisme, com se'n detecten els possibles detonants i, sobretot, com cal abordar-ne el maneig en un entorn socioeducatiu.

La conferència serà impartida per la Dra. Isabel Paula, professora titular de Trastorns del Desenvolupament i de la Conducta de la Universitat de Barcelona.

Horaris

Dimarts 23 d'octubre, a les 18.30 h

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Institut de Desenvolupament Professional-ICE de la UB

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

De què parlem quan parlem de trastorns mentals?

Els trastorns mentals són una sèrie de desordres mentals molt difícils de definir. Acotar el terme és l'objectiu d'aquesta conferència.

Conferències, trobades i debats

Obsessions i compulsions en la infantesa i l'adolescència

Detectar a temps les obsessions i les compulsions en la infantesa i l'adolescència és clau per impedir o alentir el progrés d'aquests trastorns.

Conferències, trobades i debats

De l'eufòria a la tristesa: el trastorn bipolar

Com s'identifica i es maneja el trastorn bipolar, una malaltia mental que afecta el 4 % de la població.

Conferències, trobades i debats

Discriminació i estigma: salut mental i educació

Abordar l'estigma i la discriminació associats als problemes de salut mental durant el segon cicle de l'ESO és essencial per reduir-ne o alentir-ne la incidència en aquesta franja d'edat.