Matemàtiques de cine

Del cicle de  Ciència "Un recorregut per la simetria (i alguna cosa més) en el coneixement"

Matemàtiques de cine

A primera vista, semblaria que les matemàtiques i el cinema tracten la realitat de maneres gairebé oposades. Però, en realitat, les matemàtiques estan tan presents al cinema com ho estan en qualsevol camp de l'activitat humana. No tan sols apareixen en pel·lícules sobre ciència, sinó en tots els gèneres: pel·lícules de l'oest, animació, comèdies, històries romàntiques, drames... Les matemàtiques es troben en la composició de plans i trames argumentals, com també en la generació algorítmica d'imatges.

Les matemàtiques poden ser un vehicle per a l'expressió i l'humor, posen a prova el pensament científic dels personatges i permeten comprendre millor les situacions. En aquesta conferència veurem tots els aspectes de la relació cinema-matemàtiques, i descobrirem el vincle entre les simetries i la multiplicitat dels miralls, protagonistes d'escenes memorables. A les 18.30 hores, s'oferirà una visita guiada prèvia a la conferència a l'exposició "Miralls. Dins i fora de la realitat".

José María Sorando és catedràtic de Matemàtiques en ensenyament secundari i expert en divulgació matemàtica. És autor del web matematicasentumundo.es i de llibres com ara Aventuras matemáticas en el cine, Cine y matemáticas: Resolviendo problemas.

Horaris

Dijous 16 de maig, a les 19 h

Abans de la conferència, a les 18.30 h, visita guiada a l'exposició "Miralls" (inscripció prèvia)

Comentaris

Per assistir a la visita guiada a l'exposició "Miralls" a les 18.30 h s'ha de confirmar l'assistència al correu electrònic rcosmocaixa@magmacultura.net abans del 15 de maig de 2019. Places limitades.

CosmoCaixa es reserva el dret de modificar o anul·lar la visita per raons de força major.

La conferència es durà a terme en castellà.

Promocions

50 % de dte. clients de CaixaBank

Col·labora

Museo de Matemàtiques a Catalunya (MMACA)

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Conferències, trobades i debats

A través del mirall: una mirada matemàtica a la literatura

En aquesta xerrada, impartida per una experta matemàtica, descobrirem de quina manera les matemàtiques s'han entrellaçat amb la literatura des de fa molts segles.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank