Explora Minerals

Explora

Explora Minerals

De la fluorescència a la radioactivitat

Al final del segle XIX, el físic francès Antoine Henri Becquerel va descobrir casualment, mentre estudiava la fluorescència, que alguns minerals emetien una "llum" invisible capaç de travessar la matèria. Aquesta "llum" o radiació va despertar la curiositat d'una parella de científics brillants, Pierre i Marie Curie, els quals es van adonar que l'efecte no tenia res a veure amb la fluorescència, sinó amb un flux constant d'energia "radiant" a la qual van anomenar radioactivitat.

El descobriment de la radioactivitat va obrir una finestra al món subatòmic i va impulsar la revolució de l'energia nuclear, que si bé en alguns aspectes ha estat destructora, en altres ha aportat grans avenços per a l'ésser humà, en camps tan variats com la medicina, la hidrologia o l'exploració espacial. A Explora Minerals aprendràs aquestes fascinants propietats de la matèria i experimentaràs els secrets de la fluorescència.

Horaris

Dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, de 10 a 20 h

Promocions

Inclós al preu de l'entrada museu
Diumenge 10 de febrer entrada gratuïta
Clients Caixabank gratuïta

Col·labora

Asociación Nuclear Ascó Vandellós Grup Mineralògic Català Rosell Minerals Expo Miner Market Kunugi

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Taller

Creactivity

Creactivity ofereix als infants a partir de 7 anys un espai per pensar amb les mans mentre dissenyen i experimenten en quatre zones temàtiques diferenciades.

Entradas 5€

50% dte. Clients CaixaBank

Altres

Planetari bombolla

El Planetari Bombolla és un espai on els infants podran gaudir del seu primer contacte amb el món de l'astronomia, que els despertarà la curiositat per l'univers.

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank

Taller

Clik

Acompanyat d'un monitor, els més petits podran observar, experimentar i manipular diferents objectes i fenòmens, amb l'objectiu d'experimentar les primeres descobertes científiques!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank