Explora Minerals

Explora

Explora Minerals

De la fluorescència a la radioactivitat

Al final del segle XIX, el físic francès Antoine Henri Becquerel va descobrir casualment, mentre estudiava la fluorescència, que alguns minerals emetien una "llum" invisible capaç de travessar la matèria. Aquesta "llum" o radiació va despertar la curiositat d'una parella de científics brillants, Pierre i Marie Curie, els quals es van adonar que l'efecte no tenia res a veure amb la fluorescència, sinó amb un flux constant d'energia "radiant" a la qual van anomenar radioactivitat.

El descobriment de la radioactivitat va obrir una finestra al món subatòmic i va impulsar la revolució de l'energia nuclear, que si bé en alguns aspectes ha estat destructora, en altres ha aportat grans avenços per a l'ésser humà, en camps tan variats com la medicina, la hidrologia o l'exploració espacial. A Explora Minerals aprendràs aquestes fascinants propietats de la matèria i experimentaràs els secrets de la fluorescència.

Horaris

Dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, de 10 a 20 h

Promocions

Inclós al preu de l'entrada museu
Diumenge 10 de febrer entrada gratuïta
Clients Caixabank gratuïta

Col·labora

Grup Mineralògic Català Asociación Nuclear Ascó Vandellós Rosell Minerals Expo Miner Market Kunugi

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Visita exposició

Visita dinamitzada Miralls

En la visita dinamitzada a l'exposició "Miralls" podrem veure en profunditat alguns dels efectes més sorprenents de diferents tipus de miralls, siguin plans o corbats, calidoscopis o reflectors, i plantejar-nos preguntes com ara: és la realitat el que reflecteix un mirall? On és la realitat, dins o fora del mirall? I si podem veure alguna cosa... això ho fa més real?

ENTRADA 3 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Altres

Planetari 3D

El Planetari de CosmoCaixa, una de les instal·lacions més avançades del seu gènere, permet que el visitant visqui l'experiència de veure's completament envoltat d'imatges en 3D.

ENTRADA 5 €

50 % dte. Clients Caixabank

Altres

Spherium

Spherium fa servir la ciència-ficció per brindar al públic un viatge captivador per l'univers que no deixarà ningú indiferent. Acompanya l'Alia i en Len en aquesta emocionant odissea!

ENTRADA 5 €

50% dte. Clients CaixaBank