Explora. Zinematik

Del cicle de  Ciència "Pasqua a CosmoCaixa"

Explora. Zinematik

Mecanismes cinematogràfics primitius

Vivim en un món ple d'imatges. Ens envolten per tot arreu, reproduïdes a través de diferents formats. Les veiem en pantalles i cartells, estàtiques o en moviment, acompanyades de so o mudes. Avui percebem aquesta voràgine visual com un fet habitual, però, quan comencem a capturar i conservar imatges del món que l'envolta? La història es remunta als temps prehistòrics, en els quals els nostres avantpassats van començar dibuixant animals a les parets de les coves.

Explora Zinematik relata com ha progressat l'art de capturar imatges, gràcies a invencions cada vegada més complexes. Proposem un recorregut per una part d'aquest viatge en el temps, en què interactuarem amb mecanismes cinematogràfics primitius, des dels més antics fins als invents pròxims a l'aparició del primer cinematògraf. Entre aquests invents, la càmera fosca, el zoòtrop o el praxinoscopi, predecessors de la fotografia i el cinema. No t'ho perdis!

Horaris

Del 13 al 22 d'abril, de 10 a 20 h

Promocions

Exposició inclosa a l'entrada al Museu
Clients Caixabank gratuïta

MÉS ACTIVITATS D'AQUEST CICLE DE Ciència

Altres

Laika

L'obra de teatre familiar Laika relata la història de la gossa soviètica que el 1957 va viatjar a l'espai, erigint-se en el primer ésser viu que orbitava la Terra.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank

Taller

Anem a la Lluna

Inspirant-nos en el llibre Tintín, Objectiu: la Lluna, en el taller Creactivity: Ens n'anem a la Lluna construirem una plataforma de llançament espacial.

ENTRADA 5 €

50 % de dte. clients de CaixaBank