Art matemàtic

Mostra

Art matemàtic

Escultures de Rinus Roelofs

L'exposició "Art matemàtic" consta de nou escultures d'acer fetes per l'artista i matemàtic neerlandès Rinus Roelofs. Les peces mostren diferents conceptes matemàtics: poliedres duals i estelats (el primer s'obté d'un altre quan es converteix cada cara en un vèrtex i a l'inrevés, i el segon quan es construeix una piràmide a cada cara) i operacions de girs i translacions sobre divisions del pla que donen lloc a estructures de 3D a partir de superfícies 2D.

El resultat són superfícies que es tallen, s'aixequen, es giren i es dobleguen sobre si mateixes, o que es lliguen, per donar lloc a estructures infinites i abstractes que ens conviden a imaginar espais i estructures noves. Són escultures que ens sorprenen i ens diverteixen, i que ens fan preguntar-nos com és possible que una forma així pugui existir, i ens recorden vagament aquells jocs d'infantesa, en què tot ens sorprenia, però res no semblava impossible.

Horaris

A partir del 9 de febrer, de 10 a 20 h

Promocions

Exposició inclosa a entrada Museu
Clients Caixabank gratuïta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Visita exposició

Tintín i la Lluna. 50 anys de la primera missió tripulada

En la visita guiada Tintín i la Lluna descobriràs quines altres missions hi ha hagut després de l'Apollo 11 i quins en seran els reptes següents. Viurem algun dia a la Lluna?

Taller

Toca-Toca!

Toca, toca! és un taller de sensibilització on els infants podran observar el comportament de diversos animals dins del seu ecosistema i la seva interacció amb el medi.

Altres

Univers Fosc

Univers fosc, un fascinant programa de planetari a cúpula completa en 2D desenvolupat per l'American Museum of Natural History, explica el progrés assolit en el coneixement del cosmos.