Activitat Permanente El somni de volar. Projecció 3D Activitat Permanente El somni de volar. Projecció 3D Activitat Permanente El somni de volar. Projecció 3D

EL SOMNI DE VOLAR

 

Vols esbrinar com l’ésser humà va conquerir l’art de volar? Vine al Planetari de CosmoCaixa i experimenta l’aventura de la mà dels inventors més importants de la història.

El somni de volar és un programa de cinema immersiu en 3D que narra la conquesta d’un somni llargament anhelat per la humanitat: els misteris del vol convertits en una autèntica obra d’art!

Descarrega AQUÍ els horaris d'aquesta i altres activitats.

50 % de dte. clients CaixaBank

Envia'l a un amic o amiga

“SI ELS OCELLS PODEN PLANEJAR DURANT LLARGS PERÍODES DE TEMPS, ALESHORES... PER QUÈ JO NO PUC?”

ORVILLE WRIGHT

El somni de volar relata la commovedora història d'un somni que la humanitat va perseguir durant molt de temps i que va acabar fent realitat: volar com els ocells. Però aquest programa de cinema immersiu en 3D produït pel Copernicus Science Centre de Varsòvia és molt més que un simple relat sobre la història de l'aviació. La combinació d'imatges espectaculars, una música emotiva i una narrativa poètica fan que El somni de volar sigui, sobretot, una autèntica obra d'art.

Esbrinar com l'ésser humà ha anat descobrint els misteris del vol al llarg del temps és el fil argumental d'aquesta peça cinematogràfica filmada en 3D. Inspirant-se en la naturalesa, grans inventors com Leonardo da Vinci, els germans Montgolfier o els germans Wright van aconseguir, després de molta perseverança, dotar d'ales l'ésser humà, que avui solca els cels de la Terra en tota mena d'aeronaus i és capaç d'enviar sondes i naus espacials a les profunditats del cosmos.

UN SOMNI ANHELAT DURANT MOLT DE TEMPS

El vol dels ocells ha estimulat des de temps remots les ganes de volar de l’ésser humà, que aviat va voler conquerir l’aire per elevar-se més enllà de la superfície de la Terra. Ja a la mitologia grega, l’artesà Dèdal, constructor del laberint de Creta, va voler construir unes ales de plomes i cera per escapar de la presó, un invent que va acabar per costar-li la vida al seu fill Ícar, que es va aventurar a volar massa a prop del Sol. En el Renaixement, Leonardo da Vinci va intentar diverses vegades construir sense èxit una màquina voladora. Al segle xviii, els germans francesos Montgolfier van inventar el globus aerostàtic, i al principi del segle xix, uns altres germans, els nord-americans Wright, van construir el primer aeroplà del món i hi van aconseguir volar.

VOLS REBRE TOTES LES NOVETATS SOBRE COSMOCAIXA PUNTUALMENT EN EL TEU CORREU?

Després de les gestes d’aquells pioners, en van venir moltes més. Es van dissenyar una infinitat d’aeronaus per a usos diversos: vols d’exploració, aparells de guerra, avions comercials... Hi va haver un moment en què la Terra va deixar de ser el límit i l’objectiu va ser l’espai: el 1957, un satèl·lit, l’Sputnik, orbitava la Terra per primera vegada, i el 1961, l’astronauta soviètic Yuri Gagarin es convertia en la primera persona a viatjar a l’espai. Avui, hem enviat naus i sondes espacials a explorar els confins del sistema solar i pensem en la colonització d’altres planetes. Fa poc més d’un segle, amb prou feines ens podíem elevar de la superfície terrestre; avui, les nostres màquines s’endinsen en les profunditats del cosmos. El somni de volar relata l’essència d’aquest afany imperible.

Altres activitats El somni de volar. Projecció 3D

Altres

Planetari 3D

ENTRADA 5 €
50 % dte. Clients Caixabank

Altres

Spherium

ENTRADA 5 €
50% dte. Clients CaixaBank